Skriv sex et eller annet sted i en blogg eller andre steder og antall besøkende går igjennom taket! Folk er mer opptatt av sex nå enn kanskje noen gang før. Samtidig så har man så mange forskjellige versjoner av seksualitet. Noen liker personer av samme kjønn, noen liker ikke sex i det hele tatt, noen liker motsatt kjønn og slik går listen. Biologisk sett så er det ut til at det er en sterke kjønnsdrift hos menn, selv om dette er omdiskutert. Men uansett biologi så er det klart at sex er noe som menn bruker mye tid på, både mentalt og fysisk. Det er ikke like enkelt i dagens samfunn.

Samtykke

Samtykke, altså om man sier ja eller nei, er noe som mange har problemer med. Mange menn sliter med å høre etter når det blir sagt og mange kvinner sliter med å gi tydelig beskjed. Så er det menn som bruker den tradisjonelle, seksuelle mannsrollen som en måte å definere seg selv på. De ser gjerne ikke en grunn til å skulle få et samtykke. De mener de har rett til å få sex når de har lyst. De mener gjerne at alle damer elsker sex og at alle damer ønsker å ha sex med dem.

Så samtykke er noe som er vanskelig, men også essensielt. Menn må høre på nei og dessverre er det for mange som ikke gjør det. Resultatet er voldtekt og store emosjonelle skader. Men ser man på en tradisjonell mannsrolle så handler denne også om å beskytte andre. Det handler om å ta ansvar for sin styrke. Dermed handler maskulin seksualitet om å beskytte partneren.

Tiltrukket til forskjellige personer

Å være tiltrukket av det samme kjønn er noe som kan være svært vanskelig for en mann. Menn synes gjerne at kvinner som elsker kvinner er sex, men å selv skulle vurdere å være med en mann er nesten utelukket. Det samme gjelder hvis man som mann ikke ønsker å ha sex. Da mister man også sin ”maskulinitet”. Så hva man tenner på handler dessverre også om hva samfunnet mener at man skal tenne på.

Å få ”den opp”

Mye stress i hverdagen kan fort føre til at man sliter med ereksjon og dermed så havner man i kategorien: ereksjonsproblemer. Et svært problematisk felt. Heldigvis kan man fort finne løsninger på dette, både med medisiner og med hjelp av andre, alternative metoder.